Черкаські судді допомагають Кузьмінській сховатися в Раді?

#резонанс

Раніше ми писали про те, що пройдисвіти, які вивели з «Черкасиобленерго» мільйони, намагаються уникнути відповідальності, сховавшись за депутатськими мандатами. Днями нам стало відомо, що, найвірогідніше, «допомагають» їм в цьому місцеві судді, для яких виконувати вказівки своїх політичних покровителів, схоже, вже стало звичною справою

Так, 5 липня в Черкасах мав відбутися суд над головною фігуранткою в справі про розкрадання коштів з «Черкасиобленерго» – Світланою Кузьмінською. Ми розповідали, що колишній керманичці підприємства інкримінують ст. 191 ч. 3 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366 ч. 2 ККУ (підробка документів). Усе вказує на те, що завдяки своїм брудним схемам Кузьмінська вивела з підприємства майже 2 млрд гривень, та найсумніше – залишила без будь-яких засобів існування тисячі родин.

Звичайно, ця історія викликала величезний резонанс в суспільстві. Тому не дивно, що до Придніпровського районного суду, який наразі розглядає справу проти Кузьмінської, прийшли десятки ошуканих сімей та небайдужих громадян. Люди, які не по чуткам знають, як колишня очільниця «Черкасиобленерго» роками знищувала одне з найуспішніших підприємств регіону, хотіли на власні очі побачити, як правосуддя восторжествує і Кузьмінська нарешті отримає справедливе покарання за свої цинічні оборудки.

Та, на жаль, очікуванням ошуканих людей збутися не судилося, адже Кузьмінська до суду не з’явилася. Натомість адвокат обвинуваченої надіслав на електронну адресу суду лікарняний лист, який нібито підтверджував, що в цей час Кузьмінська хворіє.

Найцікавіше те, що судді навіть не змогли розібрати, яким лікарем та в якій лікарні було видано цей сумнівний документ. Не здивував суддів і той факт, що попри свою так звану хворобу Кузьмінська активно «гастролює» по країні зі своїми передвиборними байками, про що мало не щодня звітує на своїй сторінці у Фейсбук. Що мав би у такій ситуації зробити суд? Доручити органам досудового розслідування перевірити, чи не ввела Кузьмінська суд в оману, надавши підроблений документ. Але зробити це Придніпровський районний суд на прохання адвокатів чомусь відмовився.

Усе, що зробили судді, це обмежилися формальним запитом до медичного закладу, який нібито видав цей лікарняний лист. Та усі присутні розцінили це як невдалу спробу суду створити ілюзію об’єктивного розгляду справи. На думку громадян, по факту – суд «підіграв» Кузьмінській та дав їй можливість спокійно здійснювати свою передвиборну агітацію.

Підтверджує цю версію і те, що розгляд справи суд переніс аж на 22 липня, тобто на наступний день після виборів. Таким чином, судді несвідомо чи свідомо дали можливість Кузьмінській уникнути покарання та збільшили її шанси потрапити до Верховної Ради. Тому не дивно, що із судової зали судді поспіхом виходили під вигуки «Ганьба!». Та дуже схоже, що думка суспільства наших суддів давно вже не хвилює.

Далі буде…

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *