Світлана Кузьмінська проходить в «дамки»?

#резонанс

Не так давно героїня грандіозних скандалів з державними обленерго Світлана Кузьмінська опинилася в дуже складній ситуації – напевно, її колишні покровителі з тріском програли вибори, а разом із цим втратили вплив на правоохоронців.

Після виборів не залишилося сумнівів, що Кузьмінська нарешті понесе справедливе покарання за свої афери, але раптом історія отримала несподіваний поворот

Все свідчить про те, що єдиною соломинкою, що залишилася в руках Кузьмінської, є компромат. Її колишній партнер Дмитро Крючков, якого багато хто вважає безпосереднім керівником грандіозних крадіжок державних грошей, вчинив дуже просто – як тільки тюремний термін став для нього реальністю, він у прямому ефірі на всю країну заявив, що віддавав накрадене прямо людям Порошенка, і що багато чого хоче розповісти. Реакція була миттєвою: швидше за все, злякавшись Порошенко дав команду НАБУ і САП негайно загальмувати розслідування і відпустити Крючкова на всі чотири сторони. І, по всій видимості, торжествуючий Крючков покинув країну, залишивши свою пасію Світлану Кузьмінську завойовувати для нього нові висоти. А завойовувати є що.

Надійні джерела стверджують, що Крючков разом зі своїми товаришами, користуючись поцупленими активами, скупив борги обленерго, а також фіктивно створив їх у великій кількості, швидше за все, за допомогою Світлани Кузьмінської, яка тоді займала пост голови правління «Черкасиобленерго». Сьогодні, поки НАБУ і САП не поспішають розслідувати справу, «Черкасиобленерго» знаходиться в стадії банкрутства і вгадайте, хто основний кредитор? – правильно, Крючков і його команда. Розрахунок був вірний, але втрутився випадок. Новий керівник обленерго Олег Самчук зміг зупинити банкрутство і навіть став вести прибуткову господарську діяльність. Банкрутство виявилося під загрозою, а разом із цим і перспектива посіпак отримати безкоштовно державні активи. 

«Черкасиобленерго» має бути знищене – по всій видимості, саме таке завдання поставили аферисти, і для реалізації цього завдання знову була задіяна антикорупційна прокуратура. Адже саме вони разом з НАБУ стали тероризувати Олега Самчука, звинувачуючи його в поганих результатах діяльності і як наслідок – нібито розтраті ввірених йому коштів. Якщо б таке мало місце, Самчук вже б давно був з обвинувальним актом на лаві підсудних (адже у нього немає під рукою бенефіціарів САП і НАБУ). Але, факти свідчать про протилежне, на користь Самчука. Скоріше за все, саме тому був організований терор, який за задумом нападників повинен був призвести до деморалізації керівництва і трудового колективу обленерго.

Шанси захопити обленерго у Кузьмінської досить великі, адже «не дарма» суд виніс рішення про поновлення її на посаді. Рішення суду повністю суперечить законодавству і здоровому глузду, але хто ж із служителів Феміди звертає увагу на такі дрібниці?! Ви не повірите, але САП, НАБУ, поліція і прокуратура не бачать в рішенні суду нічого підозрілого. Підозри виникли тільки у трудового колективу обленерго, якому не сподобалася перспектива знову сидіти без зарплати по півроку. Тому, коли Кузьмінська прийшла «на роботу», 300 робітників як 300 спартанців зупинили захоплення підприємства і реально налякали Кузьмінську та її тітушок, яких вона, по всій видимості, найняла для свого захисту.

Але час іде і деякі кримінальні справи проти Світлани Кузьмінської, які розслідували не «супер профільні структури», а проста українська поліція, все ж дійшли до суду. У Черкасах і в Харкові суд прийняв обвинувальні акти. У цей момент, мабуть, після легкої паніки, дуетом Кузьмінської – Крючкова було прийнято рішення не відступати, а навпаки – йти на пролом «в дамки», тобто у Верховну раду. І, схоже, купити місце вирішили у найстійкішої і принципової політичної структури – в партії «Батьківщина». Ми не уявляємо у скільки це обійшлося, але за інсайдерською інформацією і тут аферисти не зрадили собі – вибори закінчуються, а розрахунку на «рекомендацію» партії немає і, швидше за все, не буде. Найвірогідніше, гроші пішли на користь черкаських ЗМІ, так як всі вони, виключно всі, набрали в рот води і пишуть про Світлану Кузьмінську або хороше, або нічого.

Депутатська недоторканність поверне спокій не тільки Кузьмінській і Крючкову. Необхідно враховувати, що НАБУ і САП зараз знаходяться під прицілом, адже цілком очевидно, що поцуплені мільярди гривень як і раніше знаходяться в руках шахраїв, і абсолютно очевидні злочинці перебувають на волі і муляють всім очі.

Яка шашка не мріє стати дамкою? У загальному випадку (для більшості видів шашок) дамкою стає шашка, яка досягне протилежного краю дошки. Єдина умова – клітинка, куди треба встати дамці, повинна бути порожньою. Так що момент підходящий, крісло в залі Верховної ради – це та сама клітинка, яка розв’яже всі нагальні проблеми розкрадачів державної скарбниці, а вже завтра, після виборів, якщо Світлана Кузьмінська пройде в депутати, тобто в «дамки», державні обленерго підуть з молотка, а слідом за ними втратять роботу тисячі службовців. Сподіваємося, що гроші не переможуть здоровий глузд нашого суспільства, і що виборці 194 округу міста Черкаси знайдуть у собі сили протистояти спокусі і депутатом стане хтось інший.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *