Акція протесту під СБУ: громадяни домоглися початку розслідування щодо державної зради Защенкова

#розслідування

Нашій редакції стало відомо, що вчора, 12 вересня, під стінами Головного управління СБУ пройшла акція протесту щодо злочинної бездіяльності працівників ГУ СБУ в Києві та Київській області.

Організатори акції – учасники ГО «Рух за чесну медицину» та небайдужі громадяни.

Активісти дізналися, що, найвірогідніше, правоохоронці “кришують” відомого пройдисвіта Сергія Защенкова, який постачає в українські лікарні під виглядом медичного кисню технічний газ і крім того – «на очах у всіх зраджує інтереси держави». Так, громадські активісти з’ясували, що Сергій Защенков заснував в Криму підприємство «Кріоген-ЮГ», яке наразі активно постачає свою продукцію на воєнні підприємства Російської Федерації.

Дізнавшись, що Защенков по суті «фінансує армію ворога», небайдужі громадяни подали заяву про державну зраду Защенкова до СБУ, втім реєструвати її правоохоронці не поспішали. Не змусило працівників СБУ виконувати свої обов’язки навіть рішення суду. Тому громадяни, журналісти та активісти вийшли на акцію протесту – щоб особисто запитати в правоохоронців, чому вони порушують закон та ігнорують оборудки Защенкова.

Активісти роздавали працівникам СБУ листівки, закликали припинити свої протиправні дії і нарешті почати виконувати свої обов’язки. І наполегливість громадян дала свої результати. Очевидно, злякавшись розголосу та уваги громадськості, через 2 години після початку акції правоохоронці все ж внесли відомості до ЄРДР та запевнили, що розпочнуть розслідування. Громадяни, своєю чергою, заявили, що обов’язково триматимуть ситуацію під контролем.

Раніше ми писали, що до громадської організації «Рух за чесну медицину» звернулися громадяни, які постраждали від сумнівної афери компанії «Кріогенсервіс» – одного з найбільших постачальників технічних газів в Україні. Правозахисники почали своє розслідування і викрили цілу шахрайську схему з постачання небезпечного фальсифікату в медичні установи, яку, найвірогідніше, вигадав єдиний акціонер підприємства Сергій Защенков. Із відкритих джерел стало відомо, що всього за декілька років «Кріогену» вдалося «захопити» понад 90% ринку медичного кисню та заполонити технічним газом медичні заклади по всій країні.

Ми слідкуватимемо за розвитком подій. Далі буде.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *