Що таке вендинг?

#бізнес

Ви коли-небудь оплачували стільниковий зв’язок через термінал, що стоїть в торговому центрі? Напевно ви купували каву в пластикових стаканчиках, який готується за кілька секунд в спеціальному автоматі? Якщо ваша відповідь позитивна, значить, ви знаєте, що таке вендинг.

З кожним роком з’являються нові напрямки для розвитку бізнесу. Світ інновацій не стоїть на місці, і наше життя стає якісніше і значно простіше. Завдяки численним розробкам, ми можемо заощадити час і власні зусилля. Сьогодні ми поговоримо про такий термін, як вендинг.

Вендинг (англ. vending від vend — «торгувати (через автомати)») — це продаж товарів і послуг за допомогою автоматизованих систем (торгових автоматів). Набув широкого поширення в світі як зручний і не дуже вимогливий спосіб вести торгівлю або надавати послуги.

Головна мета подібних автоматів в тому, щоб максимально спростити життя людини. Особливо стосується тих, хто звик робити все швидко і немає часу стояти в чергах або шукати кафе, магазини. Пристрої вендинга допомагають заощадити час.

Перші автомати з’явилися ще в 19 столітті в США, після чого виробники почали популяризувати їх і в Європі. Сьогодні по всьому світу встановлені і працюють близько 20 млн різних торгових автоматів. В нашій країні дуже погано розвинений вендинговий бізнес. В цілому на один автомат припадає близько 4 тис. осіб. Для порівняння – в США це число не перевищує 20 осіб, тоді як в Європі — 120 осіб, в Японії — 20 осіб. В Японії автомати відіграють чи не найголовнішу роль у сфері продажів. Найпоширенішими є автомати з продажу напоїв .

У нас вендингові апарати продають в основному каву та послуги оплати з оплати мобільного зв’язку, хоча в більшості країн через них можна придбати практично будь-які предмети. В Японії і Китаї є повноцінні магазини самообслуговування, де встановлені безліч пристроїв. Там купують продукти харчування, гігієнічні товари, електроніку і багато інших виробів. Отже, вендинг дає цікаві можливості для розвитку бізнесу та полегшує нашу життєдіяльність.

Читайте також: 

Фабінг: чому ми всі робимо це?

Що таке ефект Даннінга-Крюґера?

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *