Як не зіпсувати Новорічні свята та отримати від них максимум?

#Новий рік

Всі ми з нетерпінням чекаємо Новорічних свят – веселих вечірок, подарунків або ж просто відпочинку від рутинних справ. Але нерідко нам так і не вдається вийти після свят бадьорими та сповненими сил. Чи можуть свята втомлювати? І що ви робите, щоб цього не сталося?

Вихідні та свята – наш заслужений час відпочинку. А в Новорічні свята треба не лише встигнути відпочити, а й поспілкуватися з друзями, привітати родину, скласти плани на весь рік та й врешті-решт просто помріяти під кружляння сніжинок. Однак іноді планів на цей період так багато, що замість насолоди ми отримуємо лише хвилювання, як все встигнути. Або ж навпаки – розслаблюємося настільки, що потім зібрати себе докупи стає справжнім «постноворічним» стресом. В цьому матеріал ми зібрали декілька найпоширеніших причин, чому новорічні свята іноді проходять не так, як хотілося б.

Забагато алкоголю та їжі

Алкоголь розслабляє та звеселяє, а без хорошого столу ми взагалі не уявляємо свято. Однак перебір з алкоголем здатен вивести нас з ладу як мінімум на добу, не кажучи вже про гірші можливі наслідки. Тож якщо ви заздалегідь плануєте добряче «вдарити» по алкоголю на Новий рік, будьте готові втратити наступні декілька днів своїх канікул.

Оберіть слабші напої замість міцніших, залиште час для алкоголю лише ввечері, влаштовуйте більше прогулянок свіжим повітрям або безалкогольних посиденьок. Так ви збережете гарне самопочуття та легкість для усіх запланованих справ.

Теж саме стосується і їжі. Новий рік – чудова нагода спробувати нові смаки, проекспериментувати з приготуванням різноманітних страв. Спробуйте задовільнити свої смакові рецептори незвичним поєднанням, а не кількістю спожитої їжі. Організуйте простір вдома так, щоб не довелося весь день просиджувати за святковим столом. Приміром, можна влаштувати шведський стіл або фуршет, залишивши місце для танців, конкурсів та рухливих ігор.

Забагато спілкування

Привітати друзів, колег та родичів навіть по телефону – це вже займе у вас багато часу. А якщо ви ще й домовлялися зустрітися, то доведеться відвести на це мінімум півдня, а то і день. Добре, якщо це буде довгоочікувана зустріч зі справді близькими людьми. Але нерідко перебуваючи на свята у піднесеному настрої, ми легко піддаємося чужому впливу. Особливо це можливо у великих компаніях або з малознайомими людьми. Спраглі до спілкування люди можуть занадто завантажити вас своїми історіями та проблемами, а ви не зможете їм відмовити, щоб не псувати відносини.

Визначте одразу коло людей, з якими хотіли б спілкуватися на свята, а з іншими обмежтесь короткими привітаннями онлайн. Пандемія та карантин при всіх незручностях дають нам перевагу відмовлятися від зустрічей, на які б не хотілося витрачати час. Сплануйте свої свята так, щоб спілкування чередувалося з відпочинком. Можливо впродовж року вам не вистачало часу на найближчих? Тоді цілком логічним було б провести час Новорічних свят лише зі своєю сім’єю.

Порушення графіку

 Часто ми чекаємо свята, щоб банально виспатись, і мріємо провести декілька днів в лінощах на дивані. В цьому немає нічого дивного, якщо ви багато і виснажливо працюєте. Однак нерідко установка «нічого не робити», яку ми самі собі даємо, відіграє з нами злий жарт. Замість відпочивати і висипатися, ми починаємо нудитися, бездумно проводити дні і ночі в соцмережах або перед телевізором. Від подібного «відпочинку» почуваєшся ще більше втомленим, а вихід із такого графіку у звичайний робочий режим – справжній стрес для організму.

Насправді, щоб виспатися вдосталь, якими б втомленими ми не були, нам цілком вистачає дня. А інші дні ми втрачаємо бездарно просто тому, що нічого не запланували заздалегідь і банально не знаємо, чим зайнятися. Усвідомлено виділіть собі на сон та лінощі один день. Ще краще буде, якщо впродовж цього дня ви не просто відпочиватимете, а плануватимете свій подальший рік, мріятимете та загадуватимете новорічні бажання. Адже правильне планування – це вже півшляху до реалізації, тим більше у казкову пору початку року.

Облиште зайві турботи, знайдіть час для себе та навчіться насолоджуватися найменшими дрібничками. І тоді ви розпочнете рік повними сил та натхнення, а загадані у новорічну ніч бажання неодмінно здійсняться.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *