Топ-5 серіалів про бізнес та успіх

#добірка

Створили добірку серіалів, які обов’язкові до перегляду для представників бізнесу — маркетологів, підприємців, менеджерів та інших осіб, в чиїх руках виявляються певні зони впливу. Їх персонажі борються за владу, сиплють геніальними цитатами, показують неймовірну силу характеру і служать джерелом натхнення для глядача.

Отже, представляємо вам добірку найкрутіших серіалів, які варто подивитися кожному представнику бізнесу.

“Картковий будиночок” (House of Cards)
Політика брудна, але це не означає, що її уроки потрібно ігнорувати. Френсіс Андервуд і його дружина Клер демонструють нам зразок хижаків, що йдуть по головах і не гребують нічим. І у них однозначно є, чому повчитися, нехай навіть ви хочете залишатися на стороні світу.
“У такі моменти потрібен хтось на зразок мене. Той, хто буде діяти. Той, хто не побоїться зробити те, на що у інших не вистачить хоробрості. Той, хто буде робити брудну роботу. Необхідну роботу.”- Френсіс Андервуд

“Форс-мажори ” (Suits)
Те, що у юристів є, чому повчитися не нове. І якщо вам лінь читати праці Коні і Плевако, то лайт-версія уроків риторики з вуст персонажів Suits буде теж корисна. Чим довше ми дивимося “Форс-мажори”, тим більше захоплюємося Джесікою Пірсон, главою юридичної фірми, в якій трудиться адвокат від Бога Харві Спектр. Хоча більшість глядачів у захваті якраз від останнього.
“Бізнес – річ непроста. Люди можуть обіцяти тобі золоті гори, але поки вони не поставлять підпис на договорі, це нічого не означає.”- Джессіка Пірсон

Читайте також: найбільш вражаючі TED Talks про бізнес

“Гострі козирки” (Peaky blinders)
Стильний, атмосферний британський серіал про банду «Гострі козирки», прототипом якої стало реальне угруповування з однойменною назвою, яке вело бурхливу діяльність в Англії, але трошки в інший час, ніж показано в серіалі. Нехай вас не бентежить кримінальний характер цього творіння. Світла в Томасі Шелбі (чолі «козирків») буде побільше, ніж у Френку Андервуді, серйозно, але у лідера Шелбі, нехай він і веде незаконну діяльність, однозначно є, чому повчитися.
“Ти не ведеш переговорів, коли обороняєшся.”- Томас Шелбі

“Шерлок “(Sherlock)
Британські серіали прекрасні, і «Шерлок» не виняток. Взагалі, мізантропічні і соціопатичні персонажі нині в моді, так що цей серіал був спочатку приречений на успіх. Після перегляду “Шерлока” дедуктивний метод ви може і не опануєте, але до деталей придивлятися точно станете пильніше. Та й для розминки мізків буде однозначно плюсом міркувати над загадками разом з Холмсом і Ватсоном.
“Часом обман настільки зухвалий, що ти не бачиш його, навіть якщо все абсолютно очевидно.”- Шерлок Холмс

“Гра престолів ” (Game of the Thrones)
На закусочку, серіал, в якому крім нещадного знищення Старків і чудових драконів є ряд персонажів, у яких є, чому повчитися представникам бізнесу. Хороший приклад стратегії по досягненню вищої мети (повернення собі престолу, звичайно ж) у Кхалісі. У боротьбі за лідерство на ринку варто дотримуватися стратегії з проміжними цілями. Замахнувшись відразу на великий куш можна якщо не провалитися, то витратити багато сил даремно. Адже бізнес – це як тренування в спортзалі, коли ви готуєте своє тіло все до великих навантажень. Ті ж правила працюють і тут.
“Тільки визнавши, хто ми є – ми отримаємо, чого хочемо.”- Петір Бейліш (Мізинець)

Читайте також: 6 фраз, які зіпсують вашу репутацію на роботі

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *