«АрселорМіттал» та «Кріогенсервіс»: спільники, що труять українців?

#розслідування

Ми продовжуємо слідкувати за подіями навколо скандального підприємства «Кріогенсервіс», яке всього за декілька років «захопило» 90% ринку медичного кисню і за твердженням громадських активістів заполонило небезпечним фальсифікатом дитячі лікарні та пологові будинки по всій країні.

Раніше ми розповідали, що сумнівна діяльність підприємства, засновником якого є фігурант кримінальної справи про «державну зраду» Сергій Защенков, викликала неабиякий резонанс в суспільстві. Активісти і небайдужі громадяни мало не щодня проводили акції протесту під Держлікслужбою та вимагали від контролюючого органу не бездіяти в цій ситуації і негайно провести перевірку на підприємстві. Тим більше, що підстав для цього вже предостатньо –  і відсутність у «Кріогенсервісу» обладнання для виготовлення медичного кисню, і випадки отруєння пацієнтів лікарень небезпечним фальсифікатом Защенкова. Втім, уявіть – навіть це не спонукало Держлікслужбу вжити заходів щодо горе-підприємства.

Остаточно розчаровані небезпечною бездіяльністю посадовців Депржлікслужби, громадяни подали позов до суду. І тепер суд має розставити всі крапки над «і» в цій резонансній історії.

А поки триває судова тяганина, картина складається наступна: і для правоохоронців, і для суддів сумнівна діяльність Сергія Защенкова є очевидною. Більше того, «розкусили» пройдисвіта і його потенційні партнери – майже всі гравці ринку не бажають зв’язуватися з підприємством, що брудними методами витіснило конкурентів та у всіх на очах «труїть» людей.

Чому майже? А тут починається найцікавіше. Сьогодні нам стало відомо, що «Кріогенсервісу» все ж вдалося знайти так званого «партнера» – і не якусь дрібну компанію, а всім відомого гіганта – «АрселорМіттал Кривий Ріг». І саме він наразі постачає технічний кисень «Кріогенсервісу», який потім потрапляє до легень хворих дітей та вагітних.

Цікаво, чи знає керівництво «АрселорМіттал», що своєю продукцією його партнер труїть пацієнтів вітчизняних лікарень? Чи просто закриває на це очі та наживається на хворих українцях, як Защенков і його посіпаки? А можливо «АрселорМіттал» після скандалів з невиконанням екологічних стандартів тепер все одно, кого труїти? І немає бажання укріплювати свою репутацію?

Ми обов’язково направимо до «АрселорМіттал» ці запитання і будемо слідкувати за розвитком подій.

Тож слідкуйте за нашими новинами. Далі буде.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *